Stadswerven

Stadswerven

Locatie Dordrecht
Aannemer Dura Vermeer Bouw Zuid West
3D BIMParkeergaragesWonen - hoogbouwZonnestroom

Aan de oevers van de Beneden Merwede en het Wantij bouwen we een nieuwe stadswijk: Stadswerven. Stadswerven is omringd door het water. Een wijk met echte stadswoningen, mooie appartementen en waterwoningen. Een aantrekkelijke plek voor Dordtenaren die al generaties in deze stad wonen, maar ook voor nieuwe Dordtenaren. Nieuwe Dordtenaren die onderdeel willen zijn van deze prachtige stad en bijzondere wijk: het nieuwe gezicht van een historische stad. Stadswerven bestaat uit twee deelgebieden. Stadswerven-Noord is het schiereiland ten noorden van het Wantij. Stadswerven-Zuid is het gebied ten zuiden van het Wantij tussen Biesboschstraat, Noordendijk en Oranjelaan.

Levendig en gezellig

Als bewoner van Stadswerven fietst of wandelt u zo de historische binnenstad in via de Prins Clausbrug. Een unieke stadsbrug, waarin bijzondere technieken en een vernieuwend ontwerp bij elkaar komen. Maar voor vertier hoeft u niet per se naar de binnenstad. Op Stadswerven zelf is ook genoeg te beleven en te doen.

Ga naar de film in bioscoop Kinepolis of bezoek een optreden in het Energiehuis. Lekker samen uit eten of gezellig borrelen met familie of vrienden doet u bij Villa Augustus of café Khotinsky.

Tijdens mooie zomerse dagen kunt u heerlijk van het water genieten op de trappen langs het Wantij en straks ook op het plein bij de Prins Clausburg. Kinderen vermaken zich prima op het Energieplein: tijdens een partijtje voetbal, steppend of skatend over de rubberen pukkels of spelend in de fonteinen.


© Copyright - Schipper Electrotechniek | tech: dodo.nl | design: studioviv.nl | advies & copy: #anjobrombacher