Regiokantoor Staatsbosbeheer

Regiokantoor Staatsbosbeheer

Locatie Zonnemaire
Aannemer Bouwbedrijf Boogert
Opdrachtgever Staatsbosbeheer
Architecten HDK Architecten
Renovatie, ombouw en uitbreiding

Voor het regiokantoor van Staatsbosbeheer in Zonnemaire heeft HDK architecten een nieuwe kantoorindeling getekend voor het interieur. Het inmiddels 20 jaar oude gebouw was oorspronkelijk ingedeeld als cellenkantoor.

Een open plattegrond met werkeilanden en vergaderruimten biedt maximaal uitzicht op het omliggende weidse landschap van de Grevelingen. Direct bij binnenkomst is er overzicht in het kantoor en op het open water. Met nieuwe dubbele deuren wordt de maximale verbinding tussen binnen en buiten gelegd.

Een houten facilitaire kern biedt ruimte aan een wachtruimte (aanlandplek) met bankje, een keuken blok en een tweetal afgesloten belplekken. De kern loopt daarbij door in het plafond.

De vloerafwerking benadrukt de overgang tussen verkeersruimte en verblijfsgebied langs de gevel. De tinten van de vloerafwerking sluiten aan bij de uitstraling van Staatsbosbeheer in de zuidwestelijke delta. Een moswand is de eye-catcher bij de hoofdentree.

Momenteel is de verbouwing van het kantoor in uitvoering. De eerste binnenwanden en nieuwe installatieonderdelen zijn geplaatst.


© Copyright - Schipper Electrotechniek | tech: dodo.nl | design: studioviv.nl | advies & copy: #anjobrombacher