Coolhouse

Coolhouse

Locatie Scheveningen
Aannemer Bam Wonen
3D BIMInstallaties & systemenParkeergaragesWonen - hoogbouw

BAM Wonen heeft het project Coolhouse aan de Dr. Lelykade in de Scheveningse haven opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Het Coolhouse is ontwikkeld en gerealiseerd in samenwerking met Simonis Onroerend Goed en DAVL Architecten.

Coolhouse in Scheveningen is voor BAM een voorbeeldproject

Coolhouse, gerealiseerd op de plek waar ooit een koelhuis stond, omvat drie royale penthouses van ca. 308 m2, acht lofts van ca. 154 m2 en vier residences van ca. 185 m2. De rondom verspringende terrassen zorgen voor een mooie overgang tussen de binnen- en buitenruimtes van de penthouses en lofts.

Onderin het gebouw bevinden zich twee ruime stallingsgarages, bergingen, een containerruimte en een algemene fietsenberging.

BIM

Bij Coolhouse is gebruik gemaakt van de ontwerpmethodiek BIM (Bouw Informatie Model). Dat heeft als voordeel dat alle partijen altijd over de meest actuele constructieve en installatietechnische informatie beschikken. De opdrachtgever krijgt hierdoor een product dat beter is afgestemd op zijn wensen, terwijl de kans op fouten veel kleiner is.

Coolhouse in Scheveningen is voor BAM een voorbeeldproject voor hoe ver je kunt gaan met het registreren en documenteren van alle informatie van de verschillende bouwpartners.

Ben Regtop van DAVL Architecten: “Coolhouse is hét icoon aan de Scheveningse jachthaven. Mooi om te zien dat de visie van de architect uiteindelijk dit schitterende resultaat oplevert.”

Het project is door de redactie en lezers van Vastgoedmarkt uitgeroepen tot beste Haagse Vastgoedproject van 2018.


© Copyright - Schipper Electrotechniek | tech: dodo.nl | design: studioviv.nl | advies & copy: #anjobrombacher