300 woningen Gijsinglaan

300 woningen Gijsinglaan

Locatie Rotterdam
Aannemer BAM Wonen
Opdrachtgever Havensteder
Renovatie, ombouw en uitbreiding

Verduurzaaming van 360 woningen aan de Gijsinglaan in de wijk Bospolder Tussendijken in Rotterdam. Met de verduurzamingsmaatregelen worden de woningen geïsoleerd en aangesloten op het stadsverwarmingsnet van Eneco. De woningen, die in 1959 werden gebouwd, worden losgekoppeld van het gas en gaan van het huidige energielabel F/G naar het zuinige label A. Door de maatregelen wordt er per jaar circa 125.000 m3 gas bespaard en vermindert de CO2-uitstoot met circa 225.000 kilo. Voor de bewoners resulteert de renovatie in duurzame, comfortabele en veilige woningen met een frisse uitstraling en een hoger wooncomfort.

Een comfortabele leefomgeving wordt gecreëerd door het isolatiemateriaal in de gevels te vernieuwen. De plafonds in de bergingen worden geïsoleerd en iedere bewoner krijgt een nieuwe geïsoleerde voordeur en draaiende delen inclusief tochtwering. Daarnaast worden de kunststof kozijnen aan de balkonzijde vervangen en krijgen de houten kozijnen aan de galerijzijde nieuw isolerend HR++ glas. Voor een goede ventilatie plaatst BAM Wonen in ieder appartement een nieuw, individueel ventilatiesysteem en ventilatieroosters met CO2 sturing. Sensoren van het ventilatiesysteem meten de hoeveelheid CO2 in de lucht. Het systeem gaat op basis van deze metingen meer of minder ventileren.

Naast de verduurzaming wordt er onderhoud gepleegd aan het gebouw, waarbij het voegwerk wordt hersteld, het metselwerk gereinigd en de gevels voorzien van een beschermlaag. Verder worden het houtwerk en de algemene ruimtes geschilderd. Ook wordt er nieuwe energiezuinige LED-verlichting aangebracht in de algemene ruimtes en worden toegangsdeuren naar de galerijen vervangen.

De woningen worden losgekoppeld van het aardgas. De flats gaan van blokverwarming over naar stadswarmte. De aanwezige geisers en boilers worden vervangen door een warmte-afleverset, waarmee de stadswarmte wordt verdeeld en warm water wordt gemaakt.


© Copyright - Schipper Electrotechniek | tech: dodo.nl | design: studioviv.nl | advies & copy: #anjobrombacher