125 Woningen Proeftuin Erasmusveld

125 Woningen Proeftuin Erasmusveld

Locatie Den Haag
Aannemer Van Wijnen
Website https://wonenindenhaag.nl/project/proeftuin-erasmusveld/
Wonen - laagbouw

Proeftuin Erasmusveld in Den Haag Zuidwest wordt een wijk die anders is dan anders. Door bewoners, planten en dieren een hoofdrol te geven woon je hier straks gezonder en leuker. Duurzaam omgaan met de natuur speelt een belangrijke rol en dat is goed te zien in deelplan De Velden. Zowel in de buurt als in de woningen zelf. De huizen liggen aan gezellige groene woonhofjes die zorgen voor ontmoeting, veilige speelplekken voor kinderen en gezonde buitenruimten. Daarnaast is de wijk autoluw en parkeer je aan de randen van het wijkje. Hier let je niet op elkaar, maar hier ben en leef je met elkaar. Samen met je buren kun je de deeleconomie stimuleren. Door bijvoorbeeld samen spullen en de openbare ruimte te delen.

De 125 energiezuinige gezinswoningen in De Velden liggen in een oase van groen, dat wordt doorkruist door een prachtige natuurpromenade. Er is bewust voor gekozen de tuinen van de woningen niet dieper dan nodig te maken. Er blijft dan meer ruimte over voor gezamenlijk groen, dat je samen met je buren gebruikt. De overgang van openbaar naar privé is niet strak gekaderd waardoor het ruimtelijk en prettig voelt. De natuurpromenade is voorzien van natuurlijke groene greppels die – met oog voor het veranderende klimaat – zorgen voor natuurlijke wateropvang (wadi’s). Hier kun je ook wandelen, fietsen en genieten. Het uitzicht op het groen zorgt voor een gezonde leefomgeving.

In De Velden heb je keuze uit diverse woningen gelegen aan een oase van groen of het water. De woningen zijn vanzelfsprekend duurzaam ontworpen, met vloerverwarming, zonnepanelen en een bodemwarmtepomp. De daken worden bekleed met sedum groen, dat bestendig is tegen hitte en zorgt voor buffering bij neerslag.

De verkoop van fase 2 van deelplan De Velden – grote woningen met woonoppervlakten van 133 tot 184 m² en standaard 4 slaapkamers – is in volle gang. De koopsommen starten vanaf € 499.850,- v.o.n.


© Copyright - Schipper Electrotechniek | tech: dodo.nl | design: studioviv.nl | advies & copy: #anjobrombacher